Türk mutfağının geleneksel lezzeti Kuru Erişte’nin hamuru buğday unu, yumurta ve suyla hazırlanır. Hazırlanan hamur, ince uzun şeritler halinde kesilir ve ardından kurutulur. Kurutulduktan sonra çorbalara katılarak veya kavrularak yemeklere eklenerek tüketilir. Çorba olarak servis edildiğinde, genellikle tavuk veya sebzelerle birlikte sunulur. Ayrıca kuru erişteler, çeşitli soslar ve malzemelerle de pişirilerek farklı yemeklerde kullanılabilir.
Teknik özelliklerBaklagiller familyasından Cicer Arientimum L. türüne ait nohut, ön temizleme eleklerinde temizlenmekte, hafif tane, taş alma makinelerinde temizlenmekte, optik ayırıcıda hassas temizlenmekte, boyutlarına göre ayrılmakta, son temizlik için manuel kontrol yapılmakta ve paketlenmektedir. Nohut ile sulu yemekler ve çorbalar hazırlayabilir, bu eşsiz lezzeti pilavlarınızda kullanabilirsiniz.
Teknik özellikler Bu ürün ile hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli tariflerSon teknolojiye uygun olarak ön temizleme eleklerinden geçmekte, hafif tane, taş alma makinelerinde temizlenmekte, son temizlik için manuel kontrol yapılmakta ve paketlenmektedir. Protein değeri ve lif oranı bakımından tercih edilen kırmızı mercimek mutfakların vazgeçilmez besinleri arasında bulunuyor. Güçlü bir antioksidan olan kırmızı mercimek uzun süre özelliğini koruyarak kullanılabiliyor.
Teknik özelliklerKokusuz bir özelliğe sahip olan baldo pirinç, iri taneli camsı ve mat bir görünüme sahiptir. Pişirildiğinde tane tane ayrılması, hafifliği ve yüksek su çekme kapasitesi ile pilavlık ve dolmalık olarak kullanılmasının yanında sebze yemekleri içine karıştırmak için de tercih edilen pirinç çeşitlerindendir.
Teknik özellikler Bu ürün ile hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli tariflerYaklaşık geçmişi 200 yıla dayanan Çorum kuru mantısı; buğday unu, tuz, yumurta ve su ile hazırlanan hamur ile üretilir. Kuru mantının, coğrafi sınırlarımıza özgü üretim metodu vardır. Hamur, daire şeklinde kesildikten sonra 4 kulaklı olacak şekilde katlanarak kapatılır. Kuru mantı ile yemekler ve çorbalar hazırlayabilirsiniz.
Teknik özelliklerTürüne uygun olan çeltiğin, tekniğine uygun olarak temizlenmesi, kabuğunun soyulması, beyazlatılıp parlatılması, sınıflandırılması ve sonrasında tekrar temizlenmesi ve isteğe göre cilalanması suretiyle elde edilen bir üründür. Pirinç genel olarak sulak bölgelerde yetişir. Pişme kalitesi ise oldukça iyidir ve pilavı tane tanedir.
Teknik özellikler Bu ürün ile hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli tariflerBuğdayın tekniğe uygun olarak temizlenmesi, pişirilmesi, kurutulması, istendiğinde kabuğundan ayrılarak kırılması ile elde edilen bir üründür. Türkiye'de ve dünyada en fazla bilinen bulgur çeşididir. Tahıl grubu beslenme piramidinin tabanında yer alan mineral bakımından zengin, önemli ve ekonomik bir karbonhidrat kaynağıdır. Özellikle B grubu vitaminler içermesi ve madensel tuzları bünyesinde saklaması nedeniyle çok değerli bir besin maddesidir.
Teknik özellikler Bu ürün ile hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli tariflerFasulyeler; son teknolojiye uygun olarak hafif tane, taş alma makinelerinde temizlenmekte, optik ayırıca da hassas temizlenmekte, boyutlarına göre ayıklanmakta, son temizlik için manuel kontrol yapılmakta ve paketlenmektedir. Protein değeri yüksek herhangi bir besin maddesinden daha uzun süre saklanabilme kapasitesine sahip olan fasulye önemli miktarda B vitamini olan folik asit ve demir, çinko, magnezyum gibi mineraller içermektedir.
Teknik özellikler Bu ürün ile hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli tariflerBuğdayın tekniğe uygun olarak temizlenmesi, pişirilmesi, kurutulması, istendiğinde kabuğundan ayrılarak kırılması ile elde edilen bir üründür. Türkiye'de ve dünyada en fazla bilinen bulgur çeşididir. Tahıl grubu beslenme piramidinin tabanında yer alan mineral bakımından zengin, önemli ve ekonomik bir karbonhidrat kaynağıdır. Özellikle B grubu vitaminler içermesi ve madensel tuzları bünyesinde saklaması nedeniyle çok değerli bir besin maddesidir.
Teknik özellikler Bu ürün ile hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli tarifler