Ekin’den Taze Fasulye ve Kabaklı Pilav

Klasik pilavlardan sıkılanlara: Taze fasulyeli ve kabaklı pilav!

Yaz sebzeleri çıkmaya başladı! Her yemeğin yanına yakışan pirinç pilavını, mevsim sebzeleriyle denemeye ne dersiniz? Tam ölçülü bu tarifi yapmak için Ekin pirinçlerini önceden suya koyarak işe başlayabilirsiniz.

Kapasite 4 Kişilik
Pişirme Süresi 25 Dakika
Tarifi İçin Gerekli
Malzemeler
  • 2 sb Ekin pirinç
  • ½ kg taze fasulye
  • 2 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam çörekotu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Nasıl Yapılır?
  1. Taze fasulyeyi ayıklayıp az suda 7-8 dakika haşlayın.
  2. Kabakları doğrayıp kenara alın.
  3. Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında sotelemeye başlayın.
  4. Önceden iyice yıkadığınız Ekin pirinci ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.
  5. Fasulye ve kabakları ekleyin.
  6. Çörekotu ve baharatları da ilave edip üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyerek kapağını kapatın.
  7. 7-8 dakika daha pişirdikten sonra demlenmesini bekleyin.
  8. İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz ile süsleyerek servis edin.
Benzer Tarifler
Tüm tarifler