Ekin’den Peynirli Otlu Pirinç Topları

İşten çıkıp iftara pratik bir şeyler hazırlamak isteyenler için ideal bir tarif: Peynirli Otlu Pirinç Topları. “Hem farklı bir şeyler denemek hem de lezzetli olsun” diyenler için bu tarif biçilmiş kaftan. Anadolu’nun bereketini sofralara taşıyan Ekin pirinçleri ile hazırlanan bu tarifi deneyenler, yorumlarda görüşelim.

Kapasite 4 Kişilik
Pişirme Süresi 30 Dakika
Tarifi İçin Gerekli
Malzemeler
  • 200 g Ekin pirinç
  • 200 g kaşar peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 sb galeta unu
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 2-3 dal taze kekik
  • 1 çk zerdeçal
  • 1 çk tuz
  • 1 sb domates sos
  • Yarım sb krema
Nasıl Yapılır?
  1. Ekin pirinci bir tencereye alın ve üzerini geçecek miktarda su ekleyin.
  2. Tuzunu ilave ettikten sonra yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Maydanozu ve dereotunu ince ince kıyıp zerdeçal ve kekiği de ekleyerek pişmiş pirince karıştırın.
  4. Buzdolabına alın ve sıkılaşıncaya kadar bekletin.
  5. Peynirleri küp şeklinde kesin.
  6. Pirinçten küçük parçalar alıp yuvarlayın, içlerine birer tane peynir yerleştirip yuvarlayarak top şekli verin.
  7. Yumurtaları küçük bir kasede çırpın.
  8. Pirinçli topları önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayın.
  9. Az yağda çevirerek kızartın ya da fırında 180 °C’de 15 dakika pişirin.
  10. Sos için krema ve domates sosunu karıştırarak ısıtın.
  11. Pirinç topları ile birlikte servis edin.
Benzer Tarifler
Tüm tarifler