Ekin’den Pancarlı Bulgur Salatası

Salata aşkına, bu tarifi hemen kaydedin.

İster ana yemeklerin yanında ister hafif bir iftar öğünü olarak tercih edebileceğiniz pancarlı bulgur salatası ile hem kendinizi hem misafirlerinizi şımartabilirsiniz.

Tarifini isteyen komşularınızla bu postu paylaşmayı unutmayın.

Kapasite 4 Kişilik
Pişirme Süresi 20 Dakika
Tarifi İçin Gerekli
Malzemeler
  • 1 sb Ekin pilavlık bulgur
  • 1 sb pancar turşusu suyu
  • 1 sb pancar turşusu
  • 5 yk konserve mısır
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet roka
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 ykı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çk tuz
Nasıl Yapılır?
  1. Bir tencerede Ekin bulgur ve pancar turşusu suyunu, bulgurlar yumuşayıp şişene kadar pişirin.
  2. Piştikten sonra ocaktan alın ve soğutun.
  3. Soğuyan pancar suyunda pişmiş bulguru geniş bir kasenin içerisine alın.
  4. Üzerine küp doğranmış pancar turşularını, konserve mısırı, doğranmış yeşillikleri, zeytinyağını, limon suyunu ve son olarak tuzunu ekleyip güzelce karıştırın.
  5. Bir fincana doldurup ters çevirerek şekil verin.
  6. Soğuk olarak servis edin.
Benzer Tarifler
Tüm tarifler