Ekin’den Nohut Ezme

Mezelerin en güzeli: Yemek Gibi Nohut Ezmesi.

Hem çok kolay hem de pratik olan bu tarif için, önceden haşladığınız Ekin nohutlarını ve baharatları mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin. Yumurta karışımını eklerken tarifteki talimatlara dikkat edin. Son olarak, dilediğiniz gibi maydanoz ile süsleyin. İşte bu kadar basit!

Kapasite 4 Kişilik
Pişirme Süresi 25 Dakika
Tarifi İçin Gerekli
Malzemeler
  • 1,5 sb Ekin nohut
  • 2 diş sarımsak
  • ½ çb tahin
  • 1 avuç ceviz
  • 1 tk isot
  • 1 çk toz biber
  • 1 tutam tuz
  • 1 yk biber salçası
  • ½ adet limon suyu
  • ½ çb zeytinyağı
  • 2 yk tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 avuç maydanoz
  • 2 yk zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
  1. Ekin nohutları önceden haşlayın.
  2. Ardından ezme malzemelerinin hepsini blenderdan pürüzsüz olana kadar geçirin.
  3. Hazırladığınız ezmeyi karıştırma kabına alın.
  4. Sonrasında yumurtaları hazırlamak için bir tavada tereyağını eritin, yumurtaları kırın ve karıştırarak pişirin.
  5. Tuzunu ekledikten sonra ocaktan alın ve direkt olarak ezmenin üzerine dökün ve spatula ile ezerek karıştırın.
  6. Son olarak karışıma ince kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırın.
  7. Ezmeyi servis tabağına alın, üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Benzer Tarifler
Tüm tarifler