Ekin’den Midyeli Pilav

Midye sevenlerin evde kolayca yapabileceği bir pilav tarifiyle geldik!

Mutfakta yeni lezzetler keşfetmeyi seviyorsanız veya misafirlerinize farklı bir pilav tarifi sunmak istiyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Adım adım tarifi uygulamak için görseli sola kaydırabilir, Ekin lezzetleri ile hazırlanan farklı tarifleri keşfetmek için bizi takip etmeye devam edebilirsiniz.

Kapasite 4 Kişilik
Pişirme Süresi 20 Dakika
Tarifi İçin Gerekli
Malzemeler
  • 2 sb Ekin pirinç
  • 1 kg iç midye
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 limon
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş domates
  • Yenibahar
  • ½ demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Nasıl Yapılır?
  1. Midyeleri tavada maydanoz sapı ile açılana kadar soteleyin ve kenara alın.
  2. Ayrı geniş bir tavaya tereyağını alın, sarımsağı hafifçe soteleyin.
  3. İyice yıkadığınız Ekin pirinci ekleyin.
  4. Rengi değişmeye başlayınca rende domates, limon suyu ve baharatları ekleyin.
  5. Son olarak sotelediğiniz midyeleri de ilave ederek 2 su bardağı sıcak su ile kısık ateşte pişirin.
  6. Piştikten sonra ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edin.