Ekin’den Hindili Pirinç Salatası

Artıksız tüketim ile gıda israfına son diyoruz. Kalan pirinç pilavından enfes bir salata yapıyoruz.

Ekin pirincin Anadolu’dan gelen enfes lezzetini protein, taptaze yeşillikler ve lezzetli sebzelerle bir araya getiriyor. “Hiç böyle bir şey yememiştim, harikaymış!” dedirtecek özgün bu tarifi sizlerle paylaşıyoruz.

Kapasite 4 Kişilik
Pişirme Süresi 35 Dakika
Tarifi İçin Gerekli
Malzemeler
  • 1 sb Ekin pirinç
  • 3 adet hindi göğüs
  • 4 adet salatalık turşusu
  • Konserve mısır
  • 2-3 adet yumurta
  • 50 g bezelye
  • ½ demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Limon
  • Zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
  1. Hindiyi tencereye alıp üzeri geçecek kadar suda 35-40 dakika haşlayın.
  2. Ayrı bir yerde de yumurtaları haşlayın.
  3. Haşladığınız pirinçlerden ya da artan pirinç pilavından 1 su bardağı kadarını geniş bir kaseye alın.
  4. Pişen hindileri tiftik şeklinde parçalayıp üzerine ekleyin.
  5. Haşlanmış bezelye, doğranmış turşu, konserve mısırı da ilave edin.
  6. Yeşillikleri ince ince kıyın, baharat ve doğranmış yumurta ile birlikte ekleyip harmanlayın.
  7. Salata kaselerinde servis edin.
Benzer Tarifler
Tüm tarifler