Ekin’den Etli Nohutlu Erik Tava

Misafirlerinize farklı bir lezzet sunmak ister misiniz? Biz de tam olarak böyle bir tarifle geldik!

Etli Nohutlu Erik Tava; misafirlerinize servis edebileceğiniz harika bir lezzet. Dana etinin erik ve Ekin Nohut ile uyumuna bayılacaksınız. Misafirlerinizin dilinden düşmeyecek Etli Nohutlu Erik Tava tarifimizi hemen deneyin.

Kapasite 4 Kişilik
Pişirme Süresi 50 Dakika
Tarifi İçin Gerekli
Malzemeler
  • ½ sb Ekin nohut
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 150 g kuru erik
  • 250 g kuzu kuşbaşı
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
Nasıl Yapılır?
  1. Erikleri yumuşaması için sıcak suya atın ve kenara alın.
  2. Ayrı bir tencerede soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda soteleyin ve sarımsak ekleyin.
  3. İri kuşbaşı doğranmış kuzu etini ekleyin.
  4. Etler pişmeye başlayınca daha önceden haşladığınız nohutları ve erikleri ekleyin ve baharatları ilave edin.
  5. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte 10 dakika daha pişirip servis edin.
Benzer Tarifler
Tüm tarifler