Ekin’den Bulgurlu Tarhana Çorbası

Herkes tarafını seçsin! Sade tarhana çorbası mı, yoksa Ekin bulguruyla hazırlanan misket köfteli tarhana çorbası mı?

İster ana yemek ister çorba olarak tercih edebileceğiniz “Bulgurlu Tarhana Çorbası” diyenler bu postta buluşuyor. Haydi, öncelikle bu postu kaydederek işe başlayın, şık sunumlarınızı bizi etiketleyerek paylaşmayı da unutmayın.

Kapasite 4 Kişilik
Pişirme Süresi 25 Dakika
Tarifi İçin Gerekli
Malzemeler
  • ½ sb Ekin pilavlık bulgur
  • 4 yk tarhana
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yk domates salçası
  • 1 l et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
  1. Tarhanayı ılık suda 15 dakika bekletin.
  2. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile sarımsak ve salçayı soteleyin.
  3. Kokusu çıkmaya başlayınca et suyunu ve Ekin bulguru ekleyin.
  4. Baharatlari da ilave ettikten sonra kısık ateşte 12-15 dakika daha pişirin.
  5. Sıcak olarak servis edin.
Benzer Tarifler
Tüm tarifler