Ekin’den Alaca Çorbası

Bereketli iftar sofralarına lezzet katacak bir tarif arayışındaysanız, Antep’in meşhur Alaca Çorbası’nı denemeye ne dersiniz? Pratik hazırlık için haşlanmış Ekin nohutunu kullanabilir ve bu doyurucu çorba ile kalabalık iftar sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz.

Kapasite 4 Kişilik
Pişirme Süresi 30 Dakika
Tarifi İçin Gerekli
Malzemeler
  • 1 sb haşlanmış buğday
  • Yarım sb haşlanmış Ekin nohut
  • Yarım sb yeşil mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1,5 l su
  • 1 yk domates salçası
  • 1 yk biber salçası
  • 1 yk tereyağı
  • 1 tk kuru tarhun
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 yk kuru tarhun
  • Çeyrek sb zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
  1. Soğanları küçük küpler halinde doğrayın.
  2. Bir tencereye mercimekleri alıp haşlanmaya bırakın.
  3. Yumuşayınca içerisine buğday ve Ekin nohutları ilave edin.
  4. Başka bir tavada tereyağı, soğan, salça ve kuru tarhunu kavurun.
  5. Kavrulduktan sonra çorbaya ilave edip karıştırın ve 5 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  6. Başka bir tavada zeytinyağı ve tarhunu kızdırın.
  7. Çorbaları kaselere servis ettikten sonra tarhunlu yağdan dökerek servis edin.
Benzer Tarifler
Tüm tarifler