Adana’nın ruhunu taşıyan bir lezzet: “Acılı Zerdeçallı Fellah Köftesi”. Tekrar tekrar yemek isteyeceğiniz, farklı bir deneyim arayanlar için bu tarif kaçmaz. Ekin bulguru ile bir başka güzel olan bu tarifi sevdiklerinizle paylaşmayı ihmal etmeyin.
Ekin bulguru bir kaseye alın. Üzerine sıcak su ilave ederek 4 dakika kadar demlenmeye bırakın. O esnada soğanları rendeleyin. Rendelediğiniz soğan ve kalan malzemeleri bulgura ilave edin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Köftelerin ortasına parmağınızla bastırıp düğme şekli verin ve un serpilmiş bir tepsiye yayın.
Sosunu hazırlamak için ezdiğiniz sarımsakları ve salçaları zeytinyağında kavurun.
Salçaların kokusu çıkınca ocaktan alıp ince kıydığınız maydanozun yarısını ilave edin ve karıştırın. Sosu geniş bir kaba alın. Köfteleri tuzlu kaynar suda haşlayın. Köfteler suyun üzerine çıkmaya başlayınca bir kevgir yardımıyla süzün ve sosun olduğu kaba alın.Tüm köftelerin sosa bulanması için karıştırın ve soslu köfteleri bir servis tabağına alın. Üzerini süzme yoğurt ile süsleyip servis edin.
Afiyet olsun.